Fra halmballer til pillefyr

Familien Augustasen var trætte af det hårde arbejde med at fyre med halmballer. Derfor fik de installeret en kombination af et fastbrændselsfyr og et pillefyr fra Vølund Varmeteknik. Det har givet mindre arbejde, et bedre indeklima og en mere behagelig varme.

Hvad var udfordringen?

I mange år fik Mariann og Kai Augustasen varmen fra halm – i mere end en forstand. I takt med at halmballerne voksede, voksede arbejdet med at fyre med halm også. Til sidst krævede det hårdt fysisk arbejde at brække de stadigt større rundballer op, så halmen kunne komme ind i fyret. Det fik familien til at kigge sig omkring efter en alternativ varmeløsning.

Hvad var løsningen?

Efter at have undersøgt markedet for andre muligheder blev Mariann og Kai Augustasen enige om at investere i en kombination af et Vedex 3300 fastbrændselsfyr og et Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik. Det har givet familien en langt bedre udnyttelse af brændslet og et langt renere miljø – også helt lokalt. Efter halmfyrets exit er røgsværtede vægge og lugtgener nemlig et overstået kapitel, fortæller Mariann Augustason:

"I mange år døjede vi med både røg og lugt, der hang i tøjet og svinede lokalet til. Det er slut nu og en utrolig lettelse. Nærmest en ekstra bonus."

Derfor skal du vælge pillefyret

Med et pillefyr fra Vølund Varmeteknik er du sikret en driftsøkonomiak varmeløsning. Vores Pellux kedler overholder alle krav til EN303-klasse 5, der er den højeste virkningsgrad på markedet. Pellux kedlernes Co2-udledning er desuden én af de laveste på markedet med en energi- og miljømærket A. Pillefyr fra Vølund Varmeteknik er derfor til et billigt og miljøvenligt alternativ.

Læs mere om pillefyr her

"Oliefyret stod over for en snarlig udskiftning, og Vølunds beregninger på anlægsinvestering og pilleforbrug talte deres eget tydelige sprog. Da det samtidig viste sig, at vi kunne koble pillefyret til den bestående skorsten og kaloriferanlæg i værkstedet, havde jeg ingen betænkeligheder: Det kunne kun gå for langsomt."

— Per Nørgaard, indehaver af et Pillefyr fra Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

Familien Augustasen er glade for deres nye varmeløsning, der har givet dem en langt mere kontinuerlig og behagelig varme, hvilket også skal ses i lyset af, at stuehuset er blevet hulmursisoleret:

"Pillefyret er dejligt enkelt at betjene og har fungeret fra dag et. Når jeg om morgenen fodrer hestene, “fodrer” jeg samtidig anlægget. Jeg tjekker, om der er piller i magasinet, ligesom jeg gerne putter en pind på brændselsfyret. Så passer det sig selv. Det er i øvrigt smart og praktisk, at blæseren automatisk går i gang, når lågen åbnes. Det forhindrer røg i rummet."

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal træffe beslutningen om, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmeløsning i form af et pillefyr fra Vølund Varmeteknik, hjælper vi dig med at dimensionere størrelsen korrekt til netop dit behov. Og når pillefyret først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...