Varmepumper giver gaskedler et pusterum 

Hos baderumsleverandøren Dansani i Haderslev aflaster otte varmepumper fra Vølund Varmeteknik to gamle gaskedler og samtidig sparer virksomheden næsten en kvart million kroner om året.

I 20 år har to store gaskedler stået for opvarmningen af 20.000 kvm. produktions- og lagerhaller samt 1.500 kvm. administration hos baderumsleverandøren i Haderslev.

Kontant gevinst

Løsningen aflaster de store gaskedler og forlænger deres levetid. Hertil kommer en økonomisk gevinst på omkring en kvart million kroner om året, hvilket glæder fabrikschef Finn Jensen:
De store gaskedler har fungeret upåklageligt, men er for dyre at starte op i sommerhalvåret, når der lidt populært sagt blot skal laves varmt vand til et enkelt brusebad i omklædningsrummene. Her har varmepumperne en klar fordel, da de tilpasser sig det aktuelle behov, og så producerer de omtrent fem gange mere energi, end vi putter ind i dem. Det kan tydeligt aflæses på varmekontoen og er sammen med energitilskud med til at sikre en tilbagebetalingstid på kun tre år.

Nem overgang

For Dansani var det vigtigt, at montage og installering forstyrrede den daglige produktion og medarbejderne mindst muligt, ligesom der under hele forløbet skulle være varme på bygningerne.

Her har vi masser af ros til VVS Søberg for en veltilrettelagt og stram projektstyring, siger Arne Thomsen og fortsætter: De har sørget for alt, lige fra ingeniørberegninger og fremstilling af specialstativer til montering af varmepumperne på taget, til koordinering af de forskellige faggrupper, der har været involveret. Selv den store mobilkran, der løftede varmepumperne på plads, nåede vi knap nok at opdage, før den var færdig og væk igen.

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

Montør Henrik Frederiksen fra VVS Søberg (tv) gennemgår sammen med vicevært Arne Thomsen styringen af varmepumper og gaskedler i den hybride varmeløsning.

Hele forløbet  fra de indledende forberedelser hos Dansani til montering, installering og levering har taget blot tre-fire uger. I den periode har montør Henrik Frederiksen været VVS Søbergs faste mand på opgaven og ankermand for overholdelse af tidsplaner og garant for udførelsens kvalitet. Det har sikret et godt flow, og Henrik kender anlægget ned i mindste detalje. Så er vi altid to, der snakker samme sprog, konstaterer Arne Thomsen

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...