Skifte til pillefyr har givet behageligere varme og store besparelser

På Astrup Auto glæder indehaver Per Nørgaard sig over, at skiftet fra oliefyr til et Pellux 100 pillefyr fra Vølund Varmeteknik har betydet en halvering af varmeforbruget.

Hvad var udfordringen?

Da oliefyret hos Astrup Auto stod foran at skulle udskiftes, var indehaver Per Nørgaard enig med sig selv om, at tiden var inde til at kigge sig om efter en ny varmeløsning. Og da oliefyret både var dyrt og gav en ujævn varme, var beslutningen ikke svær af træffe, fortæller Per Nørgaard:

"Oliefyret stod over for en snarlig udskiftning, og Vølunds beregninger på anlægsinvestering og pilleforbrug talte deres eget tydelige sprog. Da det samtidig viste sig, at vi kunne koble pillefyret til den bestående skorsten og kaloriferanlæg i værkstedet, havde jeg ingen betænkeligheder: Det kunne kun gå for langsomt."

Hvad var løsningen?

Det gamle oliefyr blev udskiftet med et Pellux 100 pillefyr på 30 kW fra Vølund Varmeteknik, og den beslutning har Per Nørgaard langt fra fortrudt. Særligt fremhæver han den lette betjening af det nye pillefyr som et stort plus:

"Det er supernemt med det nye pillefyr. Vi har poser med træpiller liggende lige ved siden af på en palle, så det er let at fylde i magasinet, men med plads til 500 liter træpiller er det ikke hver dag eller uge, at vi fylder på. Vi køber pillerne lokalt og har på anbefaling af Vølund valgt en god kvalitet med høj brændværdi og ingen urenheder."

Det hjælper også, at Pellux 100 har automatisk rensning, skal der kun bruges minimal tid på rengøring og vedligeholdelse. På Astrup Auto kan man nøjes med at tømme askeskuffen en gang om ugen i fyringssæsonen. 

Derfor skal du vælge pillefyret

Med et pillefyr fra Vølund Varmeteknik er du sikret en driftsøkonomiak varmeløsning. Vores Pellux kedler overholder alle krav til EN303-klasse 5, der er den højeste virkningsgrad på markedet. Pellux kedlernes Co2-udledning er desuden én af de laveste på markedet med en energi- og miljømærket A. Pillefyr fra Vølund Varmeteknik er derfor til et billigt og miljøvenligt alternativ.

Læs mere om pillefyr her

"Oliefyret stod over for en snarlig udskiftning, og Vølunds beregninger på anlægsinvestering og pilleforbrug talte deres eget tydelige sprog. Da det samtidig viste sig, at vi kunne koble pillefyret til den bestående skorsten og kaloriferanlæg i værkstedet, havde jeg ingen betænkeligheder: Det kunne kun gå for langsomt."

— Per Nørgaard, indehaver af et Pillefyr fra Vølund Varmeteknik

Hvordan blev resultatet?

Med skiftet fra oliefyr til et Pellux 100 pillefyr har Astrup Auto skåret markant ned på deres varmeregning. Konkret er de gået fra omkring 60.000 kroner til cirka 25.000 kroner. Det er lig med næsten 3.000 kroner om måneden. Derudover gør pillefyrets trinløse styring, at Astrup Auto oplever en mere jævn og behagelig varme døgnet rundt, siger Per Nørgaard. Alt i alt er han derfor mere end tilfreds med sin nye varmeløsning. 

Få hele pakken hos Vølund Varmeteknik

Hos Vølund Varmeteknik er vi mere end vores produkter. Vi står klar med rådgivning og sparring, når du skal træffe beslutningen om, hvilken varmeløsning der er den rigtige for dig. Vælger du en varmeløsning i form af et pillefyr fra Vølund Varmeteknik, hjælper vi dig med at dimensionere størrelsen korrekt til netop dit behov. Og når pillefyret først er installeret, har du tryghed i form af kompetent support hos os.

Læs mere om, hvorfor du skal vælge Vølund Varmeteknik

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...