Nyheder


Succes ud af den blå luft

1. april 2017

Den nye lydsvage og energieffektive luft-til-vand varmepumpe F2120 fra Vølund Varmeteknik går som varmt brød - på blot to måneder nærmer salget sig forventningerne for et halvt år.

Hos Vølund Varmeteknik i Videbæk overstiger introduktionen af en ny luft-til-vand varmepumpe alle forventninger. Nyheden F2120 blev i september præsenteret som særdeles lydsvag og meget energieffektiv med en SCOP på over 5. Og det er noget, som har vakt genklang i markedet, fortæller salgs- og marketingchef Niels Peter Skov:
- Vi var for nylig rundt i landet for at præsentere F2120 for cirka fire-fem hundrede vvs-installatører. De fik mulighed for at “sparke dæk” og blev meget begejstrede for, hvad de oplevede, for vi har allerede nu modtaget lige så mange ordrer, som vi havde håbet på - på et halvt år.

Klar til hård frost

I modsætning til traditionelle luft-til-vand varmepumper har F2120 et langt større arbejdsområde. Selv ved temperaturer på ned til minus 20-25 grader er den i stand til at yde sit maksimale og levere 63 grader varmt vand. Andre luft-til-vand varmepumper skal helt op omkring frysepunktet, før de nærmer sig tilsvarende fremløbstemperaturer.

Den nye Vølund F2120 varmepumpe er med sine tekniske egenskaber velegnet til nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri - fx kan bestående rør og radiatorer fortsat anvendes.

Monoblok-varmepumpen har frekvensregulering og kan leveres med en effekt på 8, 12, 16 eller 20 kW. Og hvis der er behov for større effekt, er det muligt at koble op til otte varmepumper sammen i kaskade. Desuden kan F2120 bruges både til opvarmning og køling - det hele samlet i ét system.

Takket være varmepumpens kompressor med frekvensregulering tilpasser Vølund F2120 sig fleksibelt efter det aktuelle behov for opvarmning og køling, ligesom den er forsynet med internetstyring via NIBE Uplink.
F2120 understøtter i øvrigt funktionen Smart Grid Ready, som tilpasser varmepumpens drift efter over- eller underskud på elnettet og dermed den aktuelle elpris.

Høj effektivitet med ny teknik

Det er en nyudviklet teknik, som ligger bag varmepumpen og gør den i stand til at præstere ved så ekstreme temperaturer. Samme teknik er også årsagen til, at varmepumpen er særdeles økonomisk i drift med en imponerende energieffektivitet (SCOP) på over 5. Over hele fyringssæsonen producerer den i gennemsnit over 5 kWh for hver gang den bruger 1 kWh.

Afrimningen på den nye F2120 har oven i købet et meget lavt energiforbrug, idet restvarmen fra kølekredsen udnyttes - det er nyskabende.

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...