Nyheder


Ny 6 kW Nibe Split luft-til-vand supplerer seriens større varmepumper

2. oktober 2019

Med nyheden Nibe Split luft-til-vand varmepumpe på 6 kW dækker Vølund Varmeteknik nu også den stigende efterspørgsel på mindre varmepumper til bl.a. energirenoveringer, lavenergibyggeri og rækkehuse.

Nyheden Nibe Split på 6 kW ligger i naturlig forlængelse af Nibe Split-serien, som allerede omfatter luft-til-vand modeller på 8 og 12 kW.

Med den nye 6 kW-version imødekommer Vølund Varmeteknik et ønske i markedet om en varmepumpe med samme produktfordele og kvalitet som firmaets øvrige Nibe Split-modeller - blot til mindre boliger, typisk i forbindelse med energirenovering, lavenergibyggeri og rækkehuse.

Med udvidelsen af sortimentet står Vølund Varmeteknik nu endnu stærkere rustet til fremtidens efterspørgsel på varmepumper i alle størrelser. I forvejen er Vølund Varmeteknik blandt de førende leverandører af jordvarmeanlæg og luft-til-vand varmepumper til boligbyggeri, landbrug og industri.

 

Tre størrelser

Nibe Split-serien omfatter nu tre forskellige størrelser på udedelen - 6, 8 og 12 kW - der er nøje udviklet til at opnå den optimale effektivitet (SCOP) til opvarmning og varmtvandsproduktion i det krævende nordiske klima. Eksempelvis kan varmepumpen udnytte luftens energi helt ned til -20 grader udetemperatur. På varme dage kan varmepumpen også bruges til køling.

 

Ny indedel

Nibe Split er bygget op om en ny indedel SHK 200 S, hvor styringen er blevet integreret. Det giver en lettere håndtering, da styringen ikke længere skal monteres på væggen, ligesom der også skal trækkes færre el-kabler.

Sidst, men ikke mindst, fylder den samlede installation væsentligt mindre - varmtvandsbeholder, trykekspansionsbeholder, styring, elpatron og frekvensregulerende cirkulationspumpe kan være i kosteskab på 60 centimeters bredde. Læs mere her.

 

Flere varmekilder

Som navnet antyder kan Nibe Split fungere sammen med en eksisterende varmekilde, fx en gas- eller træpillekedel, ligesom den indbyggede elpatron kan supplere varmeproduktionen.

Anlægget har i øvrigt brugsvandsprioritering og er frekvensstyret, så varmepumpen tilpasser sig det aktuelle behov og er økonomisk i drift.

Den nye Nibe Split er Vølund Varmetekniks mindste luft-til-vand varmepumpe og samtidig den letteste med en vægt på kun 45 kg.

 

 

Billedtekst:

Den nye Nibe Split luft-til-vand 6 kW varmepumpe fra Vølund Varmeteknik er udviklet til især mindre nybyggerier, rækkehuse og energirenoveringer.

 

 

Yderligere oplysninger:

Niels Peter Skov, kommerciel chef, nps@volundvt.dk, tlf. 26 73 07 51

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...