Fra oliefyr til luft til vand-varmepumpe

Da det var tid til at skifte det gamle oliefyr ud på Kaløvig havn fald valget på en luft til vand-varmepumpe. Det viste sig at være en god idé. Med de mange besøgende året rundt lå det årlige forbrug på 20.000 liter fyringsolie. Efter skiftet sparer bådelauget 145.000 kroner om året på varmeregningen.

Hvad var udfordringen?

Hvert år er der tusinder, som bruger Kaløvig havns kursuscenter, gæstehytter og festlokaler eller nyder en middag i en af Århusbugtens hyggeligste restauranter. Det gav overarbejde til det gamle oliefyr, der skulle servicere de mange besøgende. Med et årligt forbrug på 20.000 liter olie var fyret hverken særligt økonomisk eller miljøvenligt. Det fik bådelaugets bestyrelse til at se sig om efter en alternativ løsning.  

Hvad var løsningen?

Valget faldt på fire af de nyudviklede og lydsvage luft til vand-varmepumper model F2120. Derudover investerede Kaløvig Bådelaug i et solcelleanlæg for at tage endnu et skridt i den miljøvenlige og bæredygtige retning. Vølund Varmeteknik hjalp med rådgivning og projektering af det komplette anlæg. Det gav store besparelser fra start, forklarer Niels Frølund, formand for Kaløvig Bådelaug:  

"Selv i hård frost kan varmepumperne hente energi ud af luften, og de er så effektive, at de leverer op til fem gange mere energi, end der bruges af strøm på at drive dem."

Derfor skal du vælge luft til vand-varmepumpen

Med en luft til vand-varmepumpe henter du varme fra naturen ved at udnytte varmeenergien i omgivelserne. Luft til vand-varmepumpen er el-drevet og leverer typisk 4-5 gange så meget varmeenergi, som den anvender i el-energi. Det betyder, at luft til vand-varmepumpen er en driftsøkonomisk og miljøvenlig varmeløsning.

Læs mere om luft til vand-varmepumper her

"Selv i hård frost kan varmepumperne hente energi ud af luften, og de er så effektive, at de leverer op til fem gange mere energi, end der bruges af strøm på at drive dem."

— Niels Frølund, formand for Kaløvig Bådelaug

Hvordan blev resultatet?

Kaløvig Bådelaug sparer i dag i omegnen af 145.000 kroner om året på varmeregningen efter skiftet til luft til vand-varmepumper og solceller. Faktisk er besparelsen er så stor, at udgifterne i forbindelse med skiftet er tjent hjem på kun 3 år. Alt i alt har Bådelauget både fået en væsentligt billigere og grønnere varmeløsning.

Få hjælp af vores projektafdeling

Hos Vølund Varmeteknik råder vi over en projektafdeling, der udelukkende tager sig af større varmeløsninger inden for landbrug, produktion, campingpladser, skoler og lignende. Det sikrer dig en løsning, der er gennemtænkt fra ende til anden. Vores store erfaring med varmetekniske løsninger er din sikkerhed for at få en varmeløsning, der klarer opgaven på den mest driftsøkonomiske måde.

Læs mere om Vølund Varmetekniks projektafdeling

Få et tilbud eller rådgivning fra din lokale Vølund-specialist

Overvejer du et produkt fra Vølund Varmeteknik? Få et uforpligtende tilbud. Eller få besøg af din lokale Vølund-specialist.

Kom godt i gang

keyboard_arrow_up
Loading...