Installation af en luft til vand-varme­pumpe

Ved installation af en luft til vand-varmepumpe skal man være opmærksom på, at nogle kommuner fx har afstandskrav til skel.

Man bør endvidere ikke udføre en varmepumpe installation under eller i nærheden af soverum, selvom varmepumpen er støjsvag. Nogle kommuner har ekstra store krav til støjniveau i tæt bebyggede områder. Derfor bør dette undersøges før installation af den nye luft til vand-varmepumpe.

Hvordan udføres installationen af en luft til vand-varmepumpe?

Installationen af en ny luft til vand-varmepumpe tager normalt op til to arbejdsdage. Her må kunden således forvente at være uden reelt varme, i hvert fald den ene arbejdsdag. Det nuværende varmeanlæg fx et oliefyr fjernes. Herefter trækkes, der rør ind til det pågældende rum med en varmtvandsbeholder, og der laves hul til varmepumpens rør.

Afslutningsvist monteres de elektriske komponenter indenfor. Varmepumpen opstilles udenfor med god afstand til omkringliggende genstande og underlaget. Til sidst føres rørene fra den udvendige luft til vand-varmepumpe ind til den indvendige varmtvandsbeholder.

Checkliste til installatører 

Hold dig opdateret 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

I nyhedsbrevet vil du blive holdt opdateret omkring produktnyheder, kurser og ikke mindst relevante branche-informationer. Kort sagt – alt, hvad du behøver at vide som VVS-installatør med interesse i varmeløsninger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

keyboard_arrow_up
Loading...